阅读短文,选择恰当的答案。
Tomorrow is Saturday. Ben isn't going to school. He is going to get up early. In the morning, he is going to Xinhua Library. He's going there by bus. He's going to have lunch in KFC. The KFC is near the Xinhua Library. In the afternoon, he is going to play ping-pong with his friends. At about 4:30, he is going home to do homework. Then he is going to water the flowers .He's going to cook the meals for his parents in the evening.
【1】—What day is it today? ( )
—Today is ____.
A. Friday B. Saturday
【2】—What's Ben going to do on Saturday morning? ( )
—He is going to ____.
A. Xinhua Library B. visit his grandparents
【3】Ben is going to have lunch_____? ( )
A. In KFC . B. In McDonald's
【4】Ben is going to Xinhua Library by____. ( )
A. train. B. bus
【5】Where is the KFC? ( )
A. behind the Xinhua Library B. near the Xinhua Library
【答案】【1】 A
【2】 A
【3】 A
【4】 B
【5】 B
【解析】【1】细节推断,根据 Tomorrow is Saturday.知明天星期六,今天就是星期五,故答案为A。
【2】原句填空,根据In the morning, he is going to Xinhua Library .知早上他去新华书店,故答案为A。
【3】根据He's going to have lunch in KFC. 知他在肯德基吃午饭,故答案为A。
【4】根据He's going there by bus.知他乘公共汽车,故答案为B。
【5】根据The KFC is near the Xinhua Library.知肯德基在新华书店附近,故答案为B。
考察阅读理解,先浏览文章,再根据问题通读文章,注意句首和句末的关键词提示。