紫气C
返回首页 | 学习强国
关键字: | 时间:2025-11-06 04:33 | 人浏览

【答案】Read、choose and answer questions. (阅读短文,选择正确的选项)

Read、choose and answer questions. (阅读短文,选择正确的选项)

Tomorrow is Sunday. Wang Jie isn't going to school. He is going to get up early. Inthe morning, he is going to visit a science museum. He's going there by subway.He's going to have lunch in McDonald's. In the afternoon, he is going to play football with his friends. At about 3: 30, he is going home to do homework. Then he is going to clean his bedroom. He's going to cook dinner for his father and mother in the evening.

【1】—What day is it today? ( )

—It is______.

A. Sunday

B. Saturday

C. Monday

【2】What is Wang Jie going to do on Sunday morning? ( )

A. He is going to visit a science museum.

B. He is going to visit his grandparents.

C. He is going to the bookstore.

【3】WangJie is going to have lunch__________. ( )

A. in McDonald's

B. at school

C. at home

【4】Wang Jie is going to the science museum ____. ( )

A. by car

B. by subway

C. by bus

【5】What is he going to do after he finishes his homework? ( )

A. He is going to clean his bedroom.

B. He is going to play football with his friends.

C. He's going to cook dinner for his grandparents.

【答案】

【1】B

【2】A

【3】A

【4】B

【5】A

【解析】

【1】根据短文叙述 Tomorrow is Sunday.(明天是星期日。)可知今天是星期六。B选项正确。故答案为:B。

【2】根据短文叙述 In the morning, he is going to visit a science museum.(在上午,他打算参观科技馆。)可知A选项正确。故答案为:A。

【3】根据短文叙述 He's going to have lunch in McDonald's.(他打算去麦当劳吃午饭。)可知A选项正确。故答案为:A。

【4】根据短文叙述 He's going there by subway.(他打算乘地铁去那里。)可知B选项正确。故答案为:B。

【5】根据短文叙述 Then he is going to clean his bedroom.(然后他打算打扫他的卧室。)可知A选项正确。故答案为:A。

这是考查阅读理解的题目。首先仔细阅读短文,注意细节叙述,然后根据相关叙述来选择合适的选项。

答案有错

上一篇:判断:备课的实质是教师把教学内容背熟以便顺利地进行课堂教学。 ( )

下一篇:判断:乐趣是兴趣发展的高级水平,它是在有趣的基础上逐步定向而形成起来的。其特点是:积极自觉,持续时间长,甚至终身不变。( )

紫气C手机端XML联系我