My name is Gina. I have three good friends. They are Kate, Tommy and Paul.
We all have new clothes. Kate has a new skirt. It is white and it's very nice. It's 10 dollars. She likes it very much. Tommy has a new blue sweater. Blue is his favorite color. How much is his sweater? Oh, it's 14 dollars. Paul's new purple T-shirt is 16 dollars. I have a pair of new red trousers. They're 14 dollars.
Kate likes eating strawberries. She thinks they are healthy. She often eats some after dinner. Does Tommy like eating fruit? No, he likes eating bread. Paul likes eating fruit. And apples are his favorite fruit. I like pears best.
【1】How much is the white skirt?
A. 10 dollars. B. 14 dollars. C. 16 dollars. D. 18 dollars.
【2】Tommy's sweater and _________ are at the same price.
A. Gina's skirt B. Paul's T-shirt
C. Gina's trousers D. Paul's sweater
【3】_________ often eats some strawberries after dinner.
A. Kate B. Tommy C. Paul D. Gina
【4】Tommy likes eating _________.
A. apples B. bread C. rice D. pears
【5】下列哪项陈述是错误的?
A. Kate likes her new skirt. B. Tommy likes blue best.
C. Gina's trousers are red. D. Paul likes bananas best.
【答案】【1】A
【2】C
【3】A
【4】B
【5】D
【解析】这篇短文介绍的是,吉娜和三个好朋友凯特、汤米和保罗四人在穿衣和吃水果两个方面的不同爱好。
【1】题意:这条白裙子多少钱?考查细节理解题。根据第二段对凯特的叙述Kate has a new skirt. It is white…It's 10 dollars.,可知选A。
【2】题意:汤米的毛衣和______价格相同。考查细节理解题。根据第二段对汤米的叙述it's 14 dollars.,结合下文 I have a pair of new red trousers. They're 14 dollars.,可知汤米的毛衣和“我”(吉娜)的红裤子价格一样,都是14 dollars.。故选C。
【3】题意:____晚饭后经常吃些草莓。考查细节理解题。根据第三段开头Kate likes eating strawberries.…She often eats some after dinner.,可知选A。
【4】题意:汤米喜欢吃______。考查细节理解题。根据Does Tommy like eating fruit? No, he likes eating bread.,可知汤米爱吃面包,故选B。
【5】题意:下列哪项陈述是错误的?考查细节理解题。A. Kate likes her new skirt.凯特喜欢她的新裙子;根据第二段Kate has a new skirt.…She likes it very much.,可知说法正确。B. Tommy likes blue best.汤米最喜欢蓝色;根据第二段句子Tommy has a new blue sweater. Blue is his favorite color.,可知说法正确。C. Gina's trousers are red.吉娜的裤子是红色的;根据第二段末尾I have a pair of new red trousers.,可知说法正确。D. Paul likes bananas best.保罗最喜欢香蕉。根据短文最后Paul likes eating fruit. And apples are his favorite fruit.,可知选D。